+
Zoeken in onze voorraad...
LIVISTONA  POT24  H100
LIVISTONA  POT24  H100

LIVISTONA POT24 H100

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 49,25

De Livistona rotundifolia, ook wel bekend als waaierpalm, is een sierlijke kamerplant. Van oorsprong komt de plant uit de tropische en subtropische regenwouden van Azië en Australië. De plant behoort tot de palmenfamilie, die wel 4000 soorten telt! Deze waaierpalm blijft vrij compact, en kan als kamerplant een maximale hoogte van 150-200 cm bereiken.



Geef de waaierpalm één keer per week water in de zomer. In de winter mag je dit terugbrengen naar eens per twee weken. Belangrijk bij het water geven:

Zorg ervoor dat de potgrond nooit uitdroogt
Zorg er ook voor dat er nooit een laag water onder in de pot blijft staan
De gulden middenweg dus: niet te veel en niet te weinig water. Maar hoe pak je dit aan? We raden aan om de grond in het begin regelmatig te controleren vóór je water geeft. Dit doe je door je vingers enkele centimeters in de potgrond te steken. Is de aarde na een paar dagen al helemaal opgedroogd? Geef de Livistona dan wat meer water in het vervolg.

Is de aarde juist nog erg vochtig? Dan geef je de volgende keer juist minder water. Door in het begin regelmatig te controleren krijg je een idee van hoeveel en hoe vaak de waaierpalm water nodig heeft.

De Livistona is een tropische plant, en geeft daarom de voorkeur aan een hoge luchtvochtigheid. Dit kun je op peil houden door een schaaltje met water naast de kamerplant te plaatsen. Vooral tijdens de winter is dit belangrijk, omdat de verwarming de luchtvochtigheid in huis behoorlijk verlaagt.

Daarnaast raden we aan om de plant regelmatig te besproeien. Dit helpt om stof te verwijderen, is goed voor fotosynthese en werkt preventief tegen ongedierte. Bovendien ziet de waaierpalm er natuurlijk mooier uit zonder stof!






Voeg dit product toe aan jouw:

Schrijf een review